rust in je hoofd

Ontdek hoe je mentale rust en balans kunt vinden

Goede zelfzorg begint écht bij jezelf

Je merkt de laatste tijd dat je moeite hebt om je goed te concentreren op de taken van je werk. Wanneer je thuis komt voel je je moe en uitgeblust. Ook de leuke afspraken kosten jou nu soms moeite. Je voelt je sneller geïrriteerd, maar kan het niet veranderen. 

Wanneer je ’s avonds in bed ligt spoken taken van jouw werk of privé zaken nog door je hoofd en kom je maar slecht in slaap. Of misschien herken je wel dat je ’s nachts of ’s ochtends heel vroeg wakker wordt en je gelijk het gevoel hebt dat je ‘aan’ staat. Er flitsen allerlei pieker gedachten door je hoofd en het lukt je niet meer om weer in te slapen. 

Heb je last van vage pijnklachten in je lijf, zoals hoofdpijn of ben je de laatste tijd sneller vatbaar voor griep en verkoudheid?

Het lijkt erop dat jouw lichaam je wat wil vertellen. Het zijn allemaal signalen die jou vertellen dat het genoeg is geweest. Het is nu tijd om beter voor jezelf te zorgen.  

 

Ervaringsgericht werken; de kracht van het lichaam

Ik ben burn-out preventie trainer en psychomotorisch therapeut. Door mijn jarenlange ervaring en het werken met een ervaringsgerichte benadering, weet ik dat de ervaring van het lichaam vaak vergeten wordt. Deze online module maakt gebruik van de onlosmakelijke verbinding tussen ons hoofd en lijf. Door laagdrempelige oefeningen kom jij weer in verbinding met jezelf.

 

Rust in je hoofd online module

‘Ik ben klaar met de ratrace’

Van uitgeblust naar meer innerlijke rust

Met regelmaat hoor ik van de mensen die tegen overspannenheid of een burn-out aanlopen dat zij zich niet meer kunnen ontspannen.

‘Het opladen lukt niet meer. Ik weet niet hoe ik mij kan ontspannen. Ook het weekend of een vakantie helpen niet om mijn batterij weer volledig op te laden.’  

De online training; ‘Rust in je hoofd’ heb ik speciaal ontwikkeld voor jouw probleem. 

Een online training is een manier om iets nieuws te leren via internet. Je volgt de lessen op je computer of op je telefoon, met onder andere video’s en schrijfoefeningen. Het fijne is dat je dit op je eigen tempo kunt doen en waar en wanneer je maar wilt.

De training zal bestaan uit verschillende ontspanningsoefeningen, ademhalingstechnieken, beweeg- en schrijfoefeningen.

 

waarom zou je kiezen voor de module 'Rust in je hoofd'?

  • Grip op Stress: Leer effectieve technieken om stress te verminderen en beheersen.
  • Flexibiliteit: Doe de oefeningen op elk gewenst moment, waar je ook bent.
  • Persoonlijke aandacht: Krijg toegang tot een reeks oefeningen die speciaal zijn ontworpen om jouw onrust aan te pakken. Daarnaast kun je gratis een half uurtje inplannen voor vragen of zaken waar je tegenaan loopt. Dit persoonlijke contact helpt je om de oefeningen optimaal af te stemmen op jouw situatie.
  • Preventieve aanpak: Voorkom een burn-out door tijdig in te grijpen en actief te werken aan je welzijn.

preventieve aanpak

De online training richt zich niet alleen op rust in je hoofd, maar ook op rust in je lichaam. Want waar start de stress? In het lichaam of in je hoofd? Ik ben van mening dat deze twee een hele sterke invloed op elkaar hebben en dit beide kanten op kan werken.

Heb je al een tijdje last van fysiek ongemak, dan zul je daar niet erg blij van worden. Andersom werkt dit net zo: wanneer jij al een tijdje met veel piekergedachten en stress rondloopt reageert jou lichaam hierop met vermoeidheid en onverklaarbare pijnklachten.

Vaak sta je er niet bij stil dat vermoeidheid, nare gevoelens en onrust signalen zijn van je lichaam die jou wat willen vertellen.

Door letterlijk in beweging te komen of stil te staan bij je ervaringen, creëer je bewustwording en herstel je de verbinding tussen hoofd en lijf. Hierdoor leer ik jou anders om te gaan met stress en onrust.

Investeer in je eigen welzijn

Kies voor de online module “Rust in je Hoofd” en zet de eerste stap naar een leven met minder stress en meer balans. Ontdek de kracht van goede zelfzorg en ervaar hoe het is om weer in verbinding te zijn met jezelf.

Ook na een burn-out is de online module goed in te zetten om trouw te blijven aan wat belangrijk is.
Namelijk goede zelfzorg.

De online module biedt jou de tools en technieken om beter voor jezelf te zorgen en weer grip te krijgen op je leven.

‘ALLES WAT JE AANDACHT GEEFT GROEIT’

De online module was een schot in de roos. Het zorgt ervoor dat ik beter in slaap kom en mij uitgeruster voel. De stem van Chantal is heel fijn om naar te luisteren. 

Marijke

Ik liep er al een tijdje niet zo prettig bij. Had veel onrust in mijn hoofd en in mijn lijf, waardoor mijn concentratie steeds slechter werd. De training hielp mij aandacht besteden aan mijzelf. Het gaf rust. Ik zit weer beter in mijn vel hierdoor. 

Paul